Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin u tijdelijk een helpende hand op financieel gebied kunt gebruiken in de vorm van een boekhouder, controller of financiële coach:

 

  • U hebt een (tijdelijke) achterstand in het verwerken van uw administratie. Ik werk de achterstand weg en overleg met u hoe u het vanaf nu graag zou willen zien. Zelf bijhouden of uitbesteden, alles is bespreekbaar.

  • U hebt een vacature uitstaan. Uw boekhouder, hoofd financiën c.q. controller valt weg en u hebt nog geen geschikte nieuwe kandidaat. Ik kom tijdelijk de werkzaamheden overnemen, tot u een nieuwe medewerker heeft. Met mijn achtergrond kunt u er dan tevens op rekenen dat ik ook de bedrijfsprocessen kritisch zal doorlopen om te kijken of er wellicht zaken zijn die soepeler, sneller, beter kunnen lopen.

  • U wilt een frisse blik van een buitenstaander. U wilt bijvoorbeeld weten of het administratief en bedrijfsmatig zo efficiënt mogelijk loopt en wilt dit door een ander laten bekijken in plaats van uw eigen boekhouder c.q. accountant. Ik kom bij u langs, analyseer uw administratie en bedrijfsprocessen en adviseer u daarna over mogelijke aandachtspunten en verbeterpunten. Hierna kunt u het weer zelf oppakken, uiteraard kan ik daarna ook in beeld blijven voor hulp.

  • U zit in financieel zwaar weer. Het kan zijn dat de crisis u getroffen heeft en u een financiering nodig heeft. Samen lopen we de huidige administratie, orderportefeuille en verwachtingen door waarna ik dit vertaal naar cijfers en begrotingen voor het aanvragen van een financiering. Maar wellicht hebt u al een nieuwe financiering gekregen? In beide gevallen is het van essentieel belang dat u niet alleen nu weet hoe u ervoor staat, maar dit het komende jaar ook zeker steeds blijft weten. Ik kan voor u maandelijks c.q. per kwartaal de administratie doornemen en de begroting actualiseren waardoor u eventueel direct kunt bijsturen.